Nieuwsoverzicht

Samen aanbesteden voor WMO-hulpmiddelen

2 september 2024

De gemeenten Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en West Maas en Waal hebben samen een nieuw contract afgesloten voor Wmo-hulpmiddelen. Onze inkoopadviseur begeleidde de gemeentes met het juridische proces. 

In deze aanbesteding gaat het om de levering en het onderhoud van voorzieningen als rolstoelen, tilliften, scootmobielen en speciale vervoershulpmiddelen. Zo kunnen inwoners zelfredzamer zijn en mee blijven doen in de samenleving.

Uitkomst van de aanbesteding

De aanbesteding werd gewonnen door Medipoint b.v.. Zij verzorgen de komende drie jaar de levering en het serviceonderhoud van de hulpmiddelen, met een optie tot twee keer een verlenging van twee jaar.

Het nieuwe contract, dat ingaat op 1 oktober 2024, kwam tot stand na een grondige aanbestedingsprocedure. Dit was noodzakelijk omdat het vorige contract van rechtswege afliep. Door samen te werken, profiteren de gemeenten van schaalvoordelen en konden ze hun wensen en eisen gezamenlijk in het bestek opnemen.

Omdat Medipoint in de afgelopen periode ook de hulpmiddelenleverancier was, houden inwoners hun vaste partij en contactpersonen voor het serviceonderhoud van hun Wmo-hulpmiddel.